Vetafscheiders
Welke vetafscheider heeft u nodig?
Ondernemers in de Industrie en in de Horeca weten maar al te goed waarom werken met een vetafscheider onontbeerlijk is: het lozen van plantaardige of dierlijke oliën of vetten in het riool is ongewenst, omdat dit de werking van het openbare rioolstelsel in gevaar brengt. Gestold vet kan zich namelijk in het riool afzetten. Hierdoor slibt het riool dicht, wat zelfs tot een verstopping kan leiden. Middels het gebruik van een vetafscheider of vetvangput in de horeca of industrie kunnen deze problemen met het riool voorkomen worden. Het plaatsen en onderhouden van een vetafscheider is aan Te Kloeze Riooltechniek uitstekend besteed. Maar hoe weet u welke vetafscheider u precies nodig heeft
Is een vetafscheider of vetvangput verplicht?
In een aantal gevallen wordt uw bedrijf in het kader van de milieuvergunning zelfs verplicht een dergelijke vetafscheider te plaatsen. Te Kloeze Riooltechniek kan de vereiste capaciteit van de vetafscheider berekenen en de vetafscheider voor u plaatsen. Afhankelijk van de berekening heeft u de keuze uit verschillende typen vetafscheiders, eventueel voorzien van KOMO certificaat. Uiteraard zorgt Te Kloeze Riooltechniek voor een duidelijk advies en een scherpe offerte op maat. Indien gewenst kan daarna een onderhoudscontract worden opgesteld, waarbij de vetafscheiders periodiek worden geleegd.
Werking van de vetput / vetafscheider
Het afvalwater dat is verontreinigd met dierlijke- en plantaardige vetten wordt door de vetafscheider geleid. Het eerste gedeelte van de vetafscheider bestaat uit een bezinkgedeelte waarin de zwaardere elementen naar de bodem zullen zinken. Door middel van een overloop gaat het overige afvalwater naar het vetvang gedeelte van de afscheider. Dit gedeelte heeft een zodanig grote opvangcapaciteit dat het afvalwater tot rust kan komen. Omdat vet lichter is dan water zal het naar boven drijven. Door middel van een verticaal geplaatste afscheidingswand word het vet als het ware gevangen in dit gedeelte. Doordat het bezinksel in het eerste deel al is neergedaald kan het schone water nu onder de verticale afscheidingswand doorstromen waarna het in het openbare riool geloosd kan worden.